دانشگاه شیراز از بدو تأسیس در سال ۱۳۲۵ به عنوان دانشگاهی بین المللی در جهان فعالیت نموده است. همگام با  گسترش ابعاد جهانی شدن در مقولات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، روابط بین الملل به یکی ازپرطرفدارترین موضوعات تبدیل شده است. پیشرفت و حرکت هر مرکز علمی در سایه گسترش تبادلات علمی - پژوهشی در سطح ملی و بین المللی است و انعکاس این فعالیت ها و تبادلات علمی در راستای ارتقاء کیفی و گسترش ارتباطات بین دانشگاه های داخل و خارج از کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این راستا، امور بین الملل دانشگاه عهده ­دار این مسئولیت مهم می باشد.

بیانیه ماموریت/ رسالت دانشگاه با رویکرد بین المللی شدن:

دانشگاه شیراز به عنوان یک دانشگاه جامع برتر کشور، در راستای بین المللی شدن و با حفظ اصالت اسلامی- ایرانی با توسعه دیپلماسی علمی در خدمت به جامعه، دولت، منطقه و جهان به عنوان یک منبع فکری و خلاق به شمار میرود. این دانشگاه برآن است تا با توسعه زیرساخت­های لازم، خدمات دانشگاهی را بهبود بخشد و متناسب با استاندردهای جهانی در ارتباط مستمر و منظم با جامعه جهانی و محافل علمی منطقه­ای و جهانی باشد.

ارزش­های محوری دانشگاه با رویکرد بین المللی شدن:

در مسیر توسعة بین المللی دانشگاه ارزشهای محوری دانشگاه بدین شرح است:

تبدیل گفتمان بین المللی شدن به عنوان گفتمان رایج در سراسر دانشگاه ضمن حفظ هویت فرهنگی
حفظ کرامت انسانی، صیانت از اصول اخلاقی فردی و سازمانی و احترام به تفاوت های فرهنگی
 دانش­آفرینی، دانش گستری، پرورش روحیه رهبری و ارج نهادن به آفرینش­های فکری با رویکرد بین المللی شدن
 صداقت، رفتار صادقانه و مسئولیت پذیری و پاسخگویی در قبال نیازهای آموزشی و دانشی منطقه ای و جهانی و در تعاملات همکاریهای علمی با نهادهای علم و فناوری منطقه ای و جهانی
 خردورزی، انسجام، خودباوری، رقابتپذیری و نوآوری و یادگیری مادام العمر در امور و فعالیت­های بین المللی شدن دانشگاهی

آدرس: شيراز ـ بلوار جمهوری اسلامی ـ ساختمان مدیریت دانشگاه شیراز ـ طبقه چهارم

تلفن: ۳۶۲۶۹۴۲۳ - ۰۷۱    و داخلی ۴۰۳۴

آدرس پست الكترونيک: international@shirazu.ac.ir

عقد تفاهم­نامه همکاری (Memorandum of Understanding)­ با دانشگاه­ها و موسسات بین­ المللی:

به منظور افزایش مراودات علمی و بین­المللی، دانشگاه شیراز اقدام به امضای تفاهم­نامه با دانشگاه­های مختلف جهان برای بهره­گیری از امکانات، ظرفیت­ها و توانایی­های بالقوه سایر دانشگاه­ها برای رفع نیازهای جامعه و دانشگاه نموده است.

مهمترین عناوین تفاهم­نامه­های عقد شده به شرح زیر است:

تبادل دانشجو و اعضای هیات علمی و دانشمندان؛
ایجاد کارگاه­های آموزشی؛
 برگزاری سخنرانی­های علمی؛
بسط و توسعه علایق آموزشی و پژوهشی دوجانبه؛
انجام پژوهش­های علمی و آموزشی در دانشگاه­های مبدا و مقصد؛
 ایجاد زمینه­ برای فعالیت­های گسترده تر و انجام پروژه­های تحقیقاتی

در سال ­های اخیر تعداد تفاهم­نامه­های منعقد شده رشد بسزایی داشته است. تمامی تفاهم نامه­ها به منظور بررسی و استفاده در وبسایت روابط بین­الملل به آدرس suior.shirazu.ac.ir موجود می­باشد.

مراحل عقد تفاهم­نامه  (MoU) به شرح زیر است:

هماهنگی با روابط بین­الملل به منظور تایید دانشگاه یا موسسه خارجی مورد نظر؛
دریافت نمونه تفاهم­نامه مصوب دانشگاه شیراز (فایل پیوست) و ارسال به دانشگاه مقصد؛

توضیح: در صورت ایجاد تغییرات اساسی در متن تفاهم­نامه و یا ضرورت استفاده از متون دیگر، تایید دفتر حقوقی وزارت علوم ضروری خواهد بود. لذا حداقل ۸ هفته نیاز به بررسی و تصویب خواهد داشت.

تکمیل بندهای تفاهم­نامه توسط دانشگاه خارجی و دانشگاه شیراز؛

توضیح: انجام مذاکرات برای عقد تفاهم­نامه از طریق اساتید، بخشها و دانشکده­ها امکان پذیر می­باشد و ضرورتا نیاز به حضور دفتر بین­الملل در این مذاکرات نیست. نقش دفتر بین­الملل بیشتر تسهیل و راهنمایی خواهد بود.

تعیین افراد امضا کننده تفاهم­نامه در دو دانشگاه (طرفین امضا کننده می­بایست در یک سطح مدیریتی قرار داشته باشند.)؛
تعیین زمان و مکان امضای تفاهم­نامه (حضوری، الکترونیکی و یا ارسال با پست)
امضای تفاهم­نامه در دو نسخه؛
تحویل اصل تفاهم­نامه به روابط بین ­الملل دانشگاه شیراز؛
قرار گرفتن تفاهم­نامه در وبسایت روابط بین­ الملل دانشگاه شیراز و اطلاع رسانی عمومی از طریق این مدیریت.

گواهی اشتغال به کار اساتید به انگلیسی (معرفی نامه):
مراحل صدور گواهی اشتغال به کار به زبان انگلیسی برای ارائه به سفارت­خانه­های کشورهای خارجی در ایران، دانشگاه­های خارجی و ... به شرح زیر می­باشد:

تهیه حکم کارگزینی از سوفا؛
 ارسال حکم کارگزینی از طریق ایمیل (suiro@shirazu.ac.ir) به روابط بین ­الملل دانشگاه؛
ارسال املای صحیح نام و نام خانوادگی بر اساس پاسپورت در متن ایمیل؛
دریافت معرفی نامه به صورت حضوری (بسته به فشردگی کار در دفتر بین ­الملل، حداکثر دو روز کاری).